WTF!

Vissa ska kommentera allt.

Nåväl, min extramamma har nu informerat mig om marskatter. Katter kan tydligen bli som tokiga i mars.
Vi får se i morgon om de stämmer på våra, det är nämligen 1 april i morgon och det har jag talat om för de små ligisterna.

De har haft ut kaffekoppar med kaffe i, en kanna med vatten och en ljuslykta som vi fått i bröllopspresent :( De behandlar Vide som luft, dvs springer över honom när han sover. Så fort man öppnar dörren till klädkammaren rusar de in och gömmer sig där och igår såg de något intressant genom fönstret:*skrap skrap, risp risp*
Ja, jag är sur på dem!


Vide har blivit så stor, han ligger här bredvid och plockar ur sin napp, kollar på den och stoppar sen in den i munnen igen. Time flies som någon sa. Men det är ju bra ifall han lär sig att stoppa in den på natten när han tappat den. Fast det dröjer väl ett tag.

Här är bästa barnet med sina schysstaste strumpor:

Earth hour

Igår släcktes alla lampor men inte tv:n, det var ju Robinson!
Jag är inget fan av varken Idol, Lets dance eller Körslaget. Så ingen är gladare än jag att det äntligen visas lite äventyr på tv!

För övrigt har dagen bjudit på mysighet; en dator, en symaskin, kaffe, foton, papper, lim, sax och ett babygym är allt som behövs. Och såklart människorna jag älskar mest.


Festprissen

Igår skulle vi vaccinerat Vide men tant Mary tyckte att det var onödigt eftersom han varit krasslig. Så vi fick vända hem igen efter en vägning som visade på drygt 100 gram + sedan i fredags. Bra bra! Vi gick till grannen och åt jättegod lunch och efterrätt (lax, och sedan fruktsallad! Mums!). Vide och Ellen lajjade i sina babysitters och vi snackade om ditt och datt. Mycket trevligt! Helt plötsligt var klockan 15.30 och jag som hade tvingat Vendela att komma hem tidigt idag trots att hon behövde plugga. Allt för att jag inte skulle känna mig så fruktansvärt ensam. Förlåt älskling!  

Här är Vide och Ellen, Farstas sötaste kids:


På kvällen var vi i Hammarby och spelade spel och åt sparrissoppa och våfflor. Det var gudomligt gott.
Vide var alltså på sin första fest kan man säga eftersom det blev ruskigt sent. Först låg han på golvet och roade sig med att sparka sig runt på mattan med sina små ben. Sen fick han vara  spelets maskot en stund innan han blev för trött.
Det var ju mycket konstigt att somna för natten hos några andra men det gick. Lilla tussen sussade även när vi lyfte över honom i bilstolen när vi åkte hem klockan 23 :( Tyckte synd om honom när vi gick ut i kylan. Hur som helst gick det fint, förutom att han vaknade flera gånger i natt.

Spelet, Drakborgen, fattade jag nästan ingenting av. Konstigt nog vann jag och Vendela eftersom två av de andra fastnade i ett nät och det tredje laget förlorade striden mot Draken.

Så, summa summarum var att det känns fint att vinna ett spel man inte hajjar någonting av.

Måndag

Vide har lagt sig till med den trevliga vanan att somna klockan halv åtta på kvällarna. Mindre trevligt är att det då ska vaknas klockan 6 på morgnarna. Hur som helst ger det  mig och Vendela tid att umgås med varandra på kvällarna och vi har faktiskt hunnit med både det ena och det andra... som till exempel att se på Slumdog millionaire, vilken bra film! Se den och gråt, så hemsk, romantisk och berörande.

I söndags var vi och träffade fem andra par och deras bebisar, det var kul att se alla som vi gick på Regnbågsprojektet med. Sist vi sågs var vi gravida och nu hade alla fått sina små. Jag kände mig väldigt lyckligt lottad när jag fick höra om svåra förlossningar, kolik, och bebisar som inte kan sova. Allt är ju föränderligt men just nu är vårt enda problem Vides kräkningar. Han sover bra, är glad och verkar inte ha ont i magen. Lyx! Hörde om en bebis som skrek mellan 19 och 00. Vilken mardröm!

En bild på Vide, när han testar sin Bumbo-stol för första gången. En aning förbryllad.


Kvack

Det är helt enkelt bara att göra det bästa av situationen!

I fredags inhandlades den festligaste av haklappar för Vides mastodontkräkningar.



Ett tag sen

Oj, det var ett tag sen jag bloggade.

Onsdag: Jag gick till Träffpunkt 27 där de in the neighborhood hänger på onsdagar mellan 13 och 15.
När jag kom dit satt fem fikande pensionärer och tittade förvånat på mig och Vide. Men det var helt ok, fick lite skvaller och kaffe. Bästa grannen kom dit också med Ellen.

Torsdag: Åkte till jobbet och visste inte alls vad som väntade. Jag hade blivit inbjuden att vara med på ett möte. Det visade sig att mina kollegor skramlat ihop till ett fett presentkort på Babyland. Blev jätterörd och glad att så många varit med.  Vendela påpekade att hon tyckte att Vide såg smal ut och jag hade också lagt märke till det. Han har ju varit sjuk så vi blev såklart oroliga.

Fredag: Föräldragrupp på BVC, alltid trevligt. Vi såg på en ganska töntig film från 80-talet som Anders Timell medverkade i och sen gick vi och lunchade i Farsta C. Innan dess vägdes Vide och det visade sig att han gått upp endast 255 gram på 3 veckor :( Mary (Bvc-tanten) sa att det berodde på förkylningen. Men jag är rädd att han börjat kräkas mer än tidigare. Men men, vi får väl se vad som händer. Hoppas att hon har rätt, för han har ju sovit otroligt mycket och säkert ätit mindre än vanligt.




Limone

Igår styrde jag och Vide apostlahästarna (mina då) till Gullmarsplan. Det tog 1½ timme från Farsta och vi var framme vid cafe Lmone exakt 14.30 där B väntade. Hon bjöd på lunch, mums! och Vide har ju varit/är förkyld och har sovit mest hela tiden, så jag hade hoppats på att han skulle sova även nu. Till en början var han pigg och glad, så det var ju bara kul, sen brakade h-t löst! Han skrek och grät och vevade med sina små fötter och armar. Inget kunde få honom glad. Så B  och vi skiljdes åt efter bara en timme :( Tråkigt. Vide somnade DIREKT när vi kommit ut, så jag antar att han blev störd av ljudet och alla intryck på caféet. Ibland är det bara så hopplöst att veta vad han försöker uttrycka.
Vi gick till tunnelbanan och där fick jag se värsta bråket mellan en narkoman från Vällingby och tre alkisar+en hund.
"Jag är från Vällingby, ni ska ha respekt" skrek den ena, det var rätt festligt. Jag visste inte att man skulle ha extra respekt för Vällingby-bor.

Vi kom äntligen med på ett tåg, det var så mycket folk, förut kunde man alltid klämma sig in på nåt vis, så visade det sig att Vendela var på tåget efter. Så vi väntade i Farsta C och gick och handlade kaffe och grönsaker. Sedan gjorde jag visst en middag som fick oväntat högt betyg av min fru: Lax med timjan och citron, överblivet ris från gårdagens middag, keso, aubergine stekt i pepparmix och salt, och vindruvor till efterrätt. Betyget blev 5 fiskar av 5 *förvånad*.

Vi kollade klart på Dråpet, eller Drabet på danska, bra skådisar men lite tråkigt slut. Vide somnade 19, sov till 01.30 och käkade, sov till 04.30, käkade, var lite missnöjd så han fick sova mellan oss, sparkades, somnade om, och sov till 06.00, jollrade, lekte, kollade på sin mobil som hänger ovanför hans säng. Nu är klockan 9 och han har tar en liten nap efter att ha lyssnat på Lars Winnerbäck (*he* Måste börjas i tid) och legat på min arm.

Idag vet jag inte vad vi ska göra, vågar inte hitta på något alltför avancerat ifall han blir ledsen och börjar skrika igen. Men en promenad kanske.

Snart vill jag träffa grannen igen :)

Hot or not!

Igår var Vendela och jag och åt på Skarpnäcks Kinarestaurang. Svärmor var barnvakt i två timmar! Det kändes konstigt såklart att sitta där utan lilla Vide men ändå bra. Och faktum är att vi hade saker att prata om på tu man hand, TROTS att vi har barn ;)

Och i lördags träffade Vide sin morfar för andra gången i sitt lilla liv. Mysigt. *kärlek*



Tröjtrycken, den turkosa börjar redan bli för liten!






Badaren


Kräkunge

Idag spydde Vide rätt på nya datorn. Hoppas den funkar igen när den torkat!
Jag önskar att hans magmun mognar snart för vi har varken råd med ny dator eller tid att tvätta kläder hela tiden.
Men han är såklart ändå sötast i världen! Och idag har han vänt sig från rygg till mage två gånger. Sen blir han ledsen eftersom det är ytterst otrevligt att ligga på magen.

Bild på Vide och hans nya kompis Ellen.


Mystiskt

Idag fick jag ett brev från Posten där det stod att någon skickat mig ett paket med för lite porto.
Så jag fick pynta 22 spänn, och jag vet ännu inte vad det är för något. Man kan ju inte låta bli att betala, av ren nyfikenhet!

Idag har vi tryckt tröjor, bilder kommer sen! De blev fina. Ellen och Vide låg på varsin filt och Ellen petade Vide i örat. De verkade ha det mysigt.


Stjärnan



Du jag vet en hemlighet
Det finns en stjärna man får ta ner
Det finns en stjärna som är din
Och vill du veta en sak till
När skeppen lägger ut från land
Och du ska långt långt bort nånstans
Ta den alltid med i din hand
Ta den alltid med överallt
Jag önskar dig allt vackert för du är
Det bästa som jag vet

Vad jag önskar att du får
Allt det där som du vill åt
Jag önskar seglen tar dig med
Till en oupptäckt planet
Ingenting av det här
Ingenting av det där
Jag önskar dig allt vackert för du är

Det bästa som jag vet
Det bästa som jag vet

Följ med fjärilar och fåglar som du ser
Kasta allting som du inte vill ha med
När vägen går isär och floden blir ett hav
Låt din stjärna visa vilken väg du ska

Det bästa som jag vet
Det bästa som jag vet

Utkast: Jag tycker ...

Jag tycker det är ytterst märkligt att Laila Bagge fallit för en Wahlgrenare :-O

Vad sägs om dessa, skulle passa på en Vide-tröja va'?


RSS 2.0